Wednesday, February 27, 2008

Dissa Werséns!

Jag står upp och bloggar. Inte så bekvämt med tanke på dagens stora dos skidåkning. Det är extremt svårt att få bord i backrestaurangerna, väntetiden ligger på en dryg timme. Desstå större blir suget efter riktig restaurangmat på kvällen. Vi har halvpension och äter på fjällgården. Ikväll ska vi till villa tottebo där de serverar exeptionell mat. Hoppas jag.
Ett lågvattenmärke var lunchen på Wersens nere i byn. Den stekta strömmingen var ganska frasig men smörbadet var onödigt. Servicen var under all kritik. Klockan var två. Vi var hungriga, det fanns två lediga bord men vi blev placerade i baren på grund av platsbrist. Platsbrist! Bah! Ska man sätta tre betalande gäster under högsäsong i skamvrån? Ingår inte sittplats i lunchpriset? Skänker jag inte glans åt rumet med min ungdomliga fägring? Okej, jag behöver inte gå till överdrift.
Nu håller min höft på att gå ur led och snart gör tiden det om jag inte går och duschar.

Saturday, February 16, 2008

Nytt liv

Idag åt jag frukost utan decilitermått. Bra övning inför Åre om en dryg vecka, jag kan ju knappast mäta upp juicen framför alla andra på fjällgården. Jag kommer inte att mumla fram vikten till skiduthyrningskillen som jag gjorde förra året. Nu är jag bara lite underviktig. Förhoppningsvis slipper jag orolighet hos skidlärarna. Förra året tvingades jag in i värmen för att inte förfrysa nästippen. Jag längtar till Buustamons luncher, fast vi kommer att tvingas dit tidigare alternativt senare för att undvika kaoset, som påminner om St:Eriksgatan en fredag, nu när jag också har vecka nio.
Det finns en fantastisk tunnbrödsrulle med lammkorv, potatismos och skagenröra. Det spelar tydligen ingen roll att man har svårt för majonäs och räkor efter en halvdag på åreskutan, det slinker ner ändå. Skidåkning sätter kroppen i samma tillstånd som vid graviditet och bakfylla.