Saturday, October 06, 2007

Moules Frites

Det är en ER-månad. Skaldjurssäsong. Min kompis A är semivegitarian och på besök hos oss. Vitt kött för hela slanten, så receptet på hemgjorda "pommes frites"(ugnsbakade potatisklyftor) och kokta musslor från SvD:s matbilaga passade alldeles utmärkt.
Pappa gjorde aioli i en timme. På tredje försöket lyckades han (med dubbla mängden äggula kontra olja) . Det är svårt att laga majonäs (även med en kitchen aid) så han har bett mig att fråga er, vad är hemligheten med en fin majonäs?

9 Comments:

Blogger Tobias said...

Asså, jag undrar om jag gör fel. För jag misslyckas aldrig med majonnäs.

9:47 PM  
Blogger Nässelblom & choklad said...

Ett tips är att använda rumsvarma ingredienser, då är det betydligt mindre risk att aiolin skär sig. En annan viktig sak är att blanda ner oljan sakta. Häll varsamt ner lite olja i taget, blanda med äggulan så att den hinner ta upp oljan och bli jämn och fin, innan det är dags att hälla i mer olja.....lycka till!

10:47 PM  
Blogger Lotta said...

Håller med Eva, sen har jag märkt att när det är hög luftfuktighet - dåligt väder så misslyckas jag nästan alltid med majjon, men annars är det aldrig några problem, Personligen misstänker jag alltså att det är lättare att göra majonäs när det är vackert väder - men det är min egen privata teori.

10:52 AM  
Blogger Lotta said...

så, nu har jag läst ikapp lite.

med mig är det fint, lite matt då lilltösen ammas ammas och ammas, störstepojken varit förkyld och magsjuk och mellanpojken haft en natt med falsk krupp. Eller lite matt - slut, men det ger sig.

Härligt att du skriver vidare trots myket att göra, jag tycker att du skriver jättebra så skrivandet får du inte tappa bort bland alla läxor. Läxor förresten, trivs du i nya skolan, det har du knappt skrivit något om alls. Hoppas det. hm, nu är det ett barn som gnäller, och jag kan bara kommentera med mitt gamla googelkonto som jag aldrig använder...

11:03 AM  
Blogger KrakelSpektakel said...

Tobias: jag får gratulera till dina framgångar
Nässel-Eva: Rumasvarma ingredienser låter klokt, så är ju fallet med kött, lagrad ost och tomater.
Lotta: Det är bra i skolan även om det är mycket. Kan vi inte ta en fika någon eftermiddag?

3:54 PM  
Blogger Björn said...

Ymnig mängd emulgeringsmedel hjälper också för att det inte ska skära sig - i fallet med majonnäs alltså frikostigt med dijonsenap (eller liknande finmald senap) eftersom den inte bara ger god smak utan dessutom gör det lättare att få majonnäsen att hålla ihop.

11:17 AM  
Blogger KrakelSpektakel said...

Björn: Tack så mycket, ska föra detta vidare till pappa.

11:42 PM  
Blogger Lotta said...

Visst - fikar gärna, maila mig på
mamma(snabela)liten(punkt)nu
// Lotta

8:17 PM  
Blogger  said...

情趣用品,情色,成人,A片,自拍,情趣用品,色情,成人影片,色情影片,免費A片

情趣用品,成人網站,A片下載,日本AV,做愛,情趣用品,美女交友,A片,辣妹視訊,情色視訊

情趣用品,色情聊天室,聊天室,AV,成人電影

A片,aio,av女優,av,av片,aio交友愛情館,ut聊天室,聊天室,豆豆聊天室,色情聊天室,尋夢園聊天室,080聊天室,視訊聊天室,080苗栗人聊天室,上班族聊天室,成人聊天室,中部人聊天室,一夜情聊天室,情色聊天室,情色視訊,美女視訊,辣妹視訊,視訊交友網,免費視訊聊天,視訊,免費視訊,美女交友,成人交友,聊天室交友,微風論壇,微風成人,sex,成人,情色,情色貼圖,色情,微風,聊天室尋夢園,交友,視訊交友,視訊聊天,視訊辣妹,一夜情

情趣用品,情趣用品,情趣,情趣

情趣用品,A片,AIO,AV,AV女優,A漫,免費A片,日本AV,寄情築園小遊戲,情色貼圖,色情小說,情色文學,色情,色情遊戲,一葉情貼圖片區,色情網站,色情影片,微風成人, 嘟嘟成人網,成人,成人貼圖,18成人,成人影城,成人圖片,成人影片,UT聊天室,聊天室,豆豆聊天室,尋夢園聊天室,080聊天室,080苗栗人聊天室,080視訊聊天室,視訊聊天室

情色,A片,AIO,AV,日本AV,色情A片,AV女優,A漫,免費A片,A片下載,情色A片,哈啦聊天室,UT聊天室,聊天室,豆豆聊天室,色情聊天室,尋夢園聊天室,080視訊聊天室,080聊天室,080苗栗人聊天室,免費視訊聊天,上班族聊天室,080中部人聊天室,視訊聊天室,視訊聊天,成人聊天室,一夜情聊天室,辣妹視訊,情色視訊,成人,成人影片,成人光碟,成人影城,自拍

情趣用品,情趣用品,情趣,情趣,情趣用品,情趣用品,A片,A片,情色,情色

情趣用品,A片,aio,av,av女優,a漫,免費a片,aio交友愛情館,a片免費看,a片下載,本土自拍,自拍,愛情公寓,情色,情色貼圖,色情小說,情色文學,色情,寄情築園小遊戲,色情遊戲,嘟嘟情人色網,一葉情貼圖片區,色情影片,情色網,色情網站,微風成人,嘟嘟成人網,成人,18成人,成人影城,成人圖片,成人貼圖,成人圖片區,成人小說,成人電影

10:32 AM  

Post a Comment

<< Home