Saturday, October 21, 2006

Gravensteiner

Jag sitter just nu och njuter av sveriges godaste äppelsort: Gravensteiner. Lagom sötsyrligt och sött. Äppelsmaken fullkomligt väller över.
DET godaste äpplet jag någonsin ätit kom ifrån Waitrose(som ett Ica-maxi för foodies) i England. Pinklady, "the apple with the fizz", var sorten. Det smakade som Gravensteiner på steroider. Fantastiskt.
Nej, tyvärr duger inte äpplena på balkongen till ätning.

4 Comments:

Blogger Anne said...

Åh, håller helt med - både Pink Lady (Och Pink Crisp, snarlikt) och Gravensteiner är mina favvisäpplen. :)

6:34 PM  
Blogger KrakelSpektakel said...

Pink Crisp, måste pröva, fast det är tveksmat om det går att komma över sorten i Sverige.

6:45 PM  
Blogger Frida said...

Imponerad över hur bra du skriver! Synd att du inte hinner vara med i Cyberkocken (fast det är inte försent att ändra sig...) Lycka till med proven.

10:42 PM  
Blogger KrakelSpektakel said...

Oj, tack. Jag älskar faktiskt att skriva lika mycket som att laga mat, -minst. Bloggen ger mig övertag på svenskan när det gäller flödesskrivning.

7:15 PM  

Post a Comment

<< Home