Gravensteiner
Jag sitter just nu och njuter av sveriges godaste äppelsort: Gravensteiner. Lagom sötsyrligt och sött. Äppelsmaken fullkomligt väller över.
DET godaste äpplet jag någonsin ätit kom ifrån Waitrose(som ett Ica-maxi för foodies) i England. Pinklady, "the apple with the fizz", var sorten. Det smakade som Gravensteiner på steroider. Fantastiskt.
Nej, tyvärr duger inte äpplena på balkongen till ätning.
DET godaste äpplet jag någonsin ätit kom ifrån Waitrose(som ett Ica-maxi för foodies) i England. Pinklady, "the apple with the fizz", var sorten. Det smakade som Gravensteiner på steroider. Fantastiskt.
Nej, tyvärr duger inte äpplena på balkongen till ätning.
4 Comments:
Åh, håller helt med - både Pink Lady (Och Pink Crisp, snarlikt) och Gravensteiner är mina favvisäpplen. :)
Pink Crisp, måste pröva, fast det är tveksmat om det går att komma över sorten i Sverige.
Imponerad över hur bra du skriver! Synd att du inte hinner vara med i Cyberkocken (fast det är inte försent att ändra sig...) Lycka till med proven.
Oj, tack. Jag älskar faktiskt att skriva lika mycket som att laga mat, -minst. Bloggen ger mig övertag på svenskan när det gäller flödesskrivning.
Post a Comment
<< Home