Sunday, June 10, 2007

Vin

Läkaren vann som sagt. Jag är betydligt socialliberalare än mina muf-polare. Därför är jag väldigt kluvet inställd till frågan om alkoholmonopalets varande. I England drack mamma och pappa mer än de gör i Sverige, men å andra sidan drack de måttliga mängder. I Svergie dricker de helt enkelt ännu mindre. Frågan är om de Svenskar som idag dricker halvmåttligt skulle dricka mer om det gick att kvista ner till ICA? Mamma gillade att införskaffa söndagmiddagsvinet på dagen D istället för att behöva trängas kl fyra en lördag. Spontaniteten tilltalar henne. Lite kontinentalt sådär. Hon är övertygad om att hon egentligen kommer ifrån Spanien/Italien/Grekland.
För en svenssondrickande malmöit är det bra och billigt att bron finns. Nu när säffleborna även kommer att kunna beställa sprit via sina laptops har jag svårt att försvara systembolaget. Det är en fin tanke som tyvärr inte håller i den marknadsekonomiska EU-världen.
Familjen lärde känna en oerhört sofistikierad skotsk gentleman under vår anglosaxiska period. Han är medlem i en vinklubb som grundades efter världsutställningen i London. I England finns det dem som vill ha något mer än snabbköpsvinet Jacob's Creek. Till en kostnad av £40 per år får man en tidsskrift då och då och tillgång till kvalitativa, utvalda viner till hyfsade priser. Allting skickas hem. Pappa är glad för nu kan även han gå med.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home